tiistaina, marraskuuta 10, 2009

lumi suli puli puli jiiänee

Hei vaan!

hmmm..... ehkä on ollut vähän nihkeää nyt tämä päivittäminen. Myönnettäköön, ettei ole oikeasti kauheasti tapahtunu mithään jännää.

Tai no en tiä. Tiistaina käytiin Oscarin kanssa siellä Ion-ostoskeksuksessa. Just ko oltiin eteiseen menty laittamaan kenkiä jalkaan ni ulko-oven taakse ilmaantu kettu! siinä se sitte pyöri portaitten vieressä, eikä ollu moksiskaan ko met aukastiin ovi ja räpsittiin kuvia siitä. Oscar heitti sille vähän leipääki, ja söi kyllä mielissään, vaikkei uskaltanu sitte ihan lähelle. On kuulema vanha tuttu näillä nurkilla.



Ion oli ihan täynnä porukkaa, ko oli yleinen vapaapäivä, kulttuurin päivä (bunka no hi). käytiin seku eläinkaupassa pyörimässä. Siellä oli ihan hullusti pienenpieniä koiran- ja kissanpentuja, jotka oli yksittäissä läpinäkyvissä kopeissa (en nyt ala paasaamaan niitten oloista, kun monet sitä tekee jo muutenki...) henkilökunta otti jonku elukan sitte aina ulos, jos asiakkaat halus kattoa ja silitellä. voi ku ne oli sulosia puipuipui~! (tosin löyhkä oli aika karmaiseva loppujen lopuksi.) Siellä oli sitte myös kaikenmaailman lintuja, jopa pieni pöllö, pari liskoa, kuoriaista ja jyrsiää, siili, kilpikonnia..... mm.

Ko tultiin takasin kaikaniin niin Terui-san tarjos meille aterian, kulttuurin päivän kunniaksi :D

hmmm, muuten on ollu ihan perus... perusmeininkiä. Tässähän kyllä vois kertoa mitä se perusmeininki on..
Mullahan on siis koulua aina maanantaisin, keskiviikkosin ja perjantaisin. Maanantaisin on valokuvausta. Tähän mennessä ollaan tutustuttu digikameran ihmeelliseen maailmaan, vierailevan luennoitsijan, ammattikuvaaja Atsumi Kenjin kanssa (tai no Kenji Atsumi näin suomalaisittain). Ollaan nyt käyty läpi valkotasapaino-- ja ISO-juttuja. Eilen ja viime viikolla otettiin kuvia yliopistolta, ja niistä meän pitää sitte tehä postikortteja 4kpl ens viikoksi. Seuraavalla kerralla aletaan myös käyä läpi still life -kuvausta. Minua vaan edelleen harmittaa, että se studio on niin pieni ja köpö, varsinki ku se meän ryhmä on niin suuri.

Keskiviikkosin on Fundamentals of Art and Information Design. Tähän mennessä ollaan vaan piirretty krokiita(miten nyt kirjotettiinkaan prameasti...) eli siis elävää mallia suht lyhyessä ajassa, ja sitte valokuvista liikkeessä olevia ihmisiä. Eipä siinä mitään, pitkästä aikaa mukava piirtää eläväämallia, kyllä siitä aina oppii jotain, vaikka tuntuu että meän yliopiston kurssilla oppi kyllä enempi. Enkä nyt tarkota kielimuuria tai mitään, Rollon opettaja vaan kitisee asioista enempi ja heittelee parannusehdotuksia ja ideoita enempi. Tosin viime tunnilla nämät opettajat kävi jokasen oppilaan valitsemat kolme piirustusta läpi ja anto niistä kritiikkiä.. Mullehan tosin ei ollu mitään kritisoitavaa köhköhköh!!! ...tai sitte en vain ymmärtäny kaikkea :'D no joo, vitsi.

Perjantaina on maalausta. On pitäny valita oma teema ja nyt maalataan kaksulotteiselle pohjalle, kurssin toisella puolella sitte kolmiulotteiselle. Muuten on siis tosi vapaat kädet, kuin monta työtä haluaa tehä jne. Mie maalaan tällä hetkellä akryyleillä kettua ja revontulia puulevylle. Goto-sensei multa joka tunnilla kyselee, että miten menee ja mitä aion tehä maalaukselle seuraavaksi, ja mitä asioita ehkä kannattis miettiä. Oda-sensei (olihan se Oda? kääk! (°v°") ) ei ole sanonu mulle oikeastaan sanaakaan, ei ilmeisesti osaa yhtä hyvin englantia kuin Goto-sensei. :''D Minua vaan ärsyttää ne revontulet. Joka tunti saan maalattua ne ihan jees, sitte päätän kokeilla niihin jotain ja menen loppujen lopuksi sössimään koko homman. kuinkahan monta kerrosta maalia siinä lopullisessa työssä tulee olemaan?.. :'3 (Väärinpäin katottuna ne näyttää kyllä ihan hyviltä xD )

Tänne pitäs tällä viikolla ilmaantua ihmisiä Lapin yliopistolta. Olisivat just torstaina koululla ja kiinnostuneita näkemään, miten mulla menee kursseilla, mutta heh heh meitsillä kun ei tortaina koulua ole niin ..... (^u^") mutta noh, Nagata-san kysyi, josko olisin kiinnostunut liittymään illalliselle torstaina. Heh, tottahan toki ÖuÖ aina mulle ruoka kelpaa. Lisäksi ois mukava keskustella pitkästä aikaa ihan omalla äidinkielellä.

Loppukevennykseksi pari köykästä kuvaa telkkarin sääennusteista:

Viikon sääennuste, Asahikawa toisella rivillä. Pilviseltä näyttää...

あす= asu =huominen, tässä kuvassa siis seuraavan päivän sää, Asahikawa ylimpänä.

Ja vielä kuva pahaenteisestä pilvestä :D


Ja ainiin! katoin jotain satunnaista ohjelmaa, jossa pari tyyppiä matkas ympäri Eurooppaa jollain mäkki-pyhiinvaelluksella, tietysti kävivät myös maailman pohjoisimmassa mäkkärissä :D klippi oli kyllä tosi lyhyt ja meitsi hidas joten sain vain lopun teille "filmille". :'3

4 kommenttia:

  1. Hui, tuo pilvi näyttää kyllä melkoisen pelottavalta! :O

    Aah, ihanaa taas lueskella teikäläisen tarinoita Jaappanista! ^^ Hihii!

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannatti odottaa postausta kun olit jaksanut/viitsinyt näin pitkästi sepustaa. Seuraavaksi olisi kiva lukea vaikka Matsumae kaikanista, millainen talo se on ja ketä siellä asuu? -äiti

    VastaaPoista
  3. Voi helevetti että repesin tolle pilvelle :DDD

    VastaaPoista
  4. Hei Anni!
    Terkkuja kotiyliopiston kv toimistosta Rovaniemeltä. Kiva, että kirjoittelet blogia ja saamme seurata kuulumisiasi. Oikein antoisaa vaihtoaikaa! Ensi viikolla sinne saapuukin vieraita Lapin yliopistosta. ;o)
    Terkuin Jaana, kv asiat, Lapin yliopisto

    VastaaPoista