sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Lokakuun viimoset

Jeppistä jee, son marraskuu. Oli niinkö melkein kuun vaihtumisen merkkiki, ko la-su -yönä oli satanu ihan hillittömästi lunta. No loskaksihan se oli muuttunu jo aamupäivään mennessä, mutta valkosena on maa kuitenki! Ihanaa! Jotenki tuli semmonen hiukan nostalginen fiilis ko käveli tuolla ulkona, tuntu jotenki että ei ole ollu talvea ja lunta niin pitkään aikaan. (silti jostain syystä vähän haikailen yhtäkkiä kaonneita syyspäiviä, oli sentään vähän lämpimämpää...)

Olipa jotenki lepposa viikko, tai no vaikka maanantaina vähän paniikinomaisesti printtailin kuvia valokuvauksen tunnille.. Mutta että muuten ei ole tarvinu oikein tehä mithään. (Toisaaltahan se on vähän huono minun kannalta, ko ei tule mitään kotitehtävärutiinia, mutta jos tähän Japanissa olemiseen ja japaniksi olemiseen ja koulun käymiseen rutinoitus ekaks, ni ehkä sitte.) Tosin voisin ihan omatoimisesti yrittää tehä jotain graafisen suunnittelun harjotuksia, taittoa ja muuta, ko niitä ei täällä tule paljoa tehtyä, kun tuon graafisen suunnittelun kurssin *köh*lopetin*köhköh* erinäisistä syistä... Nyt kurssit koostuu valokuvaamisesta, maalaamisesta ja piirtämisestä (mistä mie itse asiassa kyllä juuri oikeasti tykkään).

Eilen oli gaijin-baarissa (gaijin=ulkomaalanen) The Denissä Halloween-bailut. Kaikki mulle sano, että joo mee sinne, kannattaa mennä siellä on tosi kivoja tyyppejä, niin rohkastuin sitte, yllättäen itteniki, menemään sinne yksin, kun ei ollu syystä tai toisesta seuralaista saatavilla. Pääsin ilman toilailuja bussilla keksustaan, ja vielä ihan oikeaan paikkaanki, hurra! no joo, olihan siellä menoa ja meininkiä, mutta kuten arvata saatoinki, eipä tullu kauheasti juteltua kenenkään kanssa. Yks amerikkalainen tytsy kävi juttelemassa, ja sitte pari japanilaista tyyppiä, mutta siinäpä se. Jotenki olin taas saanu odotukseni korkeammalle, mutta noh, tulipahan sentään käytyä jossain, olen taas yhtä kokemusta rikkaampi (vaikka bussi- ja taksimatkaa, sekä paria drinkkilippua köyhempi).

tutustuin pandaan, eikä ees pelottanu

Hm, aloitin perjantaina projektin, vielä ku saisin pidettyä sen yllä. tai siis.... Vuosi sitte meille valokuvauksen metodologian(öh oliko toi se oikea sana..?) kurssilla annettiin tehtävä kuvata jotain paikkaa säännöllisin ajoin parin kuukauden ajan. Minusta se oli ihan jännä tehtävä, ja varmaan ois jännempiki toteuttaa täällä Japanissa, joten toteutankin sen! hähä! Projektini on nimeltään Perjantaikuva-projekti, elikäs otan kuvan keittiöitymäni ikkunasta joka perjantai klo 8.30. Mulla ko on aina koulua tuollon ysiltä, ni tiän varmasti olevani tuollon paikalla ja hereillä. Tässäpä projektini ensimmäinen otos, otettu 30.10. klo 8.3o ;3


heh, ja tässä sitten maisema onki muuttunu jo näin paljon sunnuntaiaamuna!


Lopuksi vielä pieni ruokakorneri-osuus: eli tuosta läheisestä Seicomartista saa ostettua erilaisia valmisruokapakkauksia, niitä on kovinkin monta eri sorttia. Komiksiklubin jälkeen masu kurni aika lahjakkaasti, ja meitsin matkaan tarttu tämmönen loota, kun näytti vähiten epäilyttävältä. :'D
Siistiä näissä on vielä seki, että kassalle mentäessä henkilökunta mikrottaa, eli lämmittää nämä sapuskat, jos asiakas tahtoo. Sapuskat voi vetää lärviinsä vaikka parkkipaikalla! Mutta mie siis maltoin oottaa Matsumae Kaikaniin asti. (Btw näin muuten kerran jonku sedän vetävän lounasta bussissa :3 )

Tämmösetki välipalat on Japanissa yleisiä: eli leiväntapanen jossa on jotain mömmöä sisällä. Tämä kyseinen yksilö oli Tomato to chikin no kareepan, elikäs sisältä löyty currymössöä kera tomaatin ja kanan. Ihan... jees.


lopuksi vielä jaan videon muodossa tämän ihanuuden, jonka ostin tänään kaupungilla. Olen nähny jo useaan otteeseen telkkarista mainoksia kyseisestä söpöpöpnöpöstä vihreästä pavusta, nii pakkohan sitä oli jotain krääsää sitte ostaa.



jes, ei muuta. Ens viikkoon!

6 kommenttia:

  1. ahhahaa.. pelottavia ruokia siä.. ja tuo lelu on kans pelottava xD
    ..tota leipää olis kyll varmaan kiva maistaa x3

    ehheee, aika äkkiä lumikin tuli x3
    No onkos tullut lisää kavereita koulusta? Onko siel isojakin luokkia?

    VastaaPoista
  2. Takkar o pokkar(toivottavasti ruottalaiset ei lue tätä)päivityksestä;))

    VastaaPoista
  3. hei !
    Kiitos Anni taas päivityksestä!
    Olipas söpö elukka.....mikä lie.
    terkkuja ja uusia päivityksiä odotellen.....
    t:karungin sakki

    VastaaPoista
  4. Osaatko sanoa mitä toi papukoira pöläjää?: D

    VastaaPoista
  5. awwwww! ihan älyttömän söpö otus!
    I think my heart just melted..

    VastaaPoista
  6. OI että mikä vihreä papu....aivan über söpö.

    VastaaPoista